Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Vojtěch přitvrzuje a Válek schvaluje

Zatímco několik států v Evropě už pochopilo, že tu covid zůstane, a proto ho vyřadily ze společensky nebezpečné nemoci, Česko dál bojuje a bude bojovat s covidem i za nové progresivní vlády a ta bude dál strašit obyvatelstvo.

Čtu teď docela zajímavou knihu od Pavla Koláře „Posilování stresem“. Na několika místech v knize autor kritizuje náš boj s covidem, který negativně stresuje celou společnost, a kromě nemoci covid se ve společnosti prohlubuje dezorientace, psychické potíže řady lidí, růst počtu sebevražd. Velmi negativně Kolář hodnotí média – zcela s ním souhlasím, a myslím zejména „práci“ tak zvané veřejnoprávní televize.

Končící ministr zdravotnictví Adam Vojtěch dnes převzal zcela rétoriku té části hygieniků, kteří podporují jenom zákazy a nařízení a odmítají vzít covid na vědomí co by nemoc, která tu s námi již zůstane. Hlavní hygienička Pavla Svrčinová už vyhrožuje pokutami a stěžuje si, že krajské hygieny rozdávají málo pokut za porušování vládních nařízení. Mimochodem, krásně se těmto „nařízením“ vysmál Marek Eben v prvním dílu Star Dance XI, když publikum s rouškami označil za „nepublikum“.

Vojtěch se Svrčinovou nyní připravují opatření, která mají lidi donutit k očkování, tj. zkrátit dobu platnosti testů a uvažuje dokonce o zrušení antigenních testů. Dalším opatřením pak bude zrušení plateb za testy, tj. každý si je má platit sám. A v rozhovoru pro lidovky.cz se Vojtěch vyznává z „korektního“ vztahu s Vlastimilem Válkem z TOP 09, který se má stát ministrem zdravotnictví v nové vládě.

Lidovky.cz: Jak za končící kabinet hodnotíte prozatímní jednání s rodící se novou vládní koalicí?Mám pocit, že panuje shoda. S profesorem Vlastimilem Válkem (poslanec TOP 09 a kandidát na post ministra zdravotnictví ve vznikajícím kabinetu – pozn. red.) máme dlouhodobě korektní vztahy. Známe se navzájem a známe svoje názory. Mám pocit, že v zásadě tak, jak jsme o tom debatovali, nemá s těmi návrhy problémy. Ale sám řekl, že musí vše projednat se svými kolegy ve vládní koalici. Teď tedy čekáme na celkové stanovisko, ale jinak ta jednání jsou poměrně konsenzuální a nevnímám žádný zásadní rozpor. Z výše uvedeného vyplývá, že nová vláda nás bude buzerovat kvůli covidu stejně, jako vláda stará.

Trochu pohledu do zahraničí také neuškodí. Pokud se podíváme do USA, tam po nástupu nového prezidenta do úřadu očekávala veřejnost zvládnutí covidu „vědeckým přístupem“, jenže se nepočítalo s tím, že menší polovina obyvatel USA vakcinaci nechce, a tak jim administrativa Joea Bidena vakcinaci nařídila. Nyní guvernéři za Republikánskou stranu ruší nařízení o povinné vakcinaci a očekávají se právní bitvy, zda může americký prezident nařídit očkování v celé Unii a zda může ignorovat místní samosprávy.  Popularita Bidena klesala již na počátku července, v srpnu pak přišla reakce na zpackané stažení z Afghánistánu a dnes se na stadionech lidé baví tím, že skandují F… Joe Biden, což se díky záměně jisté reportérky (ta slyšela Do toho, Brandone!) nyní přesmyklo do pokřiku Let’s go Brandon!  a Amerika se tím baví. Výhodou je, že v „superkorektní“ Americe by F… Joe Biden na sociálních sítích neprošlo, za to Let’s go Brandon! se šíří rychlostí blesku a nelze to jen tak smazat.

USA pod Bidenem prostě také nevzaly covid jako další virové onemocnění, které tu s námi zůstane a podařilo se Bidena vmanévrovat do role zcela neschopného hlupáka, což lze dnes vyjádřit pokřikem Do toho Brandone!

Zmínil jsem už „propagaci“ očkování dua Kořen – Elbel. Ta poslední propagace stála za to. V ní Kořen upozorňuje Elbel, že může někoho nakazit a onen člověk zemře! Na to Elbel nic neřekne, jenom – jo, nechám se očkovat. Co na takovou argumentaci říci? Přesně v duchu předvolební rétoriky Petra Fialy , že Babišova vláda může za třicet tisíc zemřelých na covid.

Když už jsme u nákazy, bývalý ministr Roman Prymula také dál rozdává svá moudra a nyní došel k názoru, že není správné dělat rozdíl mezi očkovaným či neočkovaným a testovat bychom se měli všichni, protože i očkovaný může přenášet virus. Vojtěch chce lidi „motivovat“ zpoplatněním testů a Prymula „zrovnoprávnit“, takže se já-očkovaný – budu muset také prokazovat na každou akci testem a svůj covidpas (potvrzení o očkování) si budu moci strčit za klobouk!

Existuje jen jediná cesta k normalitě – následovat Velkou Británii, Dánsko, Norsko, Švédsko a zdůrazňovat, že každý je především odpovědný za své zdraví sám sobě. Vojtěch se už těší na Finsko a je mu evidentně jedno, co se ve společnosti děje  a Válek, předpokládaný nový ministr, údajně pojede v jeho stopách. To se máme na co těšit!

Autor: Jan Bartoň | úterý 19.10.2021 8:00 | karma článku: 31,84 | přečteno: 883x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

Tak, jak se podpora TOP 09 dostává hlouběji pod hranici 5 %, zaručující křesla v poslanecké sněmovně, se další osud topky jeví jako skupina „závisláků“ na koalici SPOLU.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 32,34 | Přečteno: 720x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Maďarsko není schopné předsedat EU

Evropský parlament opět „zářil“ a schválil rezoluci, která hovoří o „neschopnosti!“ Maďarska předsedat Radě EU. Proti rezoluci hlasoval Alexandr Vondra, lídr kandidátky SPOLU do eurovoleb.

25.4.2024 v 9:00 | Karma: 33,98 | Přečteno: 886x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Ukrajina – uzavřít mír se sukovicí

Aston velmi trefně popsal situaci kolem dodávek zbraní na Ukrajinu v americké Sněmovně reprezentantů. Mír s Ruskem jednou nastane, pokud Ukrajina bude mít sukovici.

23.4.2024 v 8:00 | Karma: 35,68 | Přečteno: 2842x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

EU : Migrační pakt – něco se zvrtlo?

EU přijala nový migrační pakt, který má údajně zabránit ilegální migraci do států EU. Komentáře k tomuto rozhodnutí jsou však někdy velmi překvapivé.

18.4.2024 v 8:00 | Karma: 34,89 | Přečteno: 1018x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

Podle volebního modelu společnosti KANTAR by v březnu skončily mimo sněmovnu TOP 09 a KDU-ČSL, pokud by kandidovaly samostatně. SPOLU by získalo o 14 % méně než ANO.

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 33,12 | Přečteno: 1157x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Člověk v tísni poprvé sbírá peníze na Palestince. Hamásu nepůjdou, slibuje

29. dubna 2024  15:35

Největší a nejznámější česká humanitární organizace se odhlodala k bezprecedentnímu kroku. Poprvé...

Exprezident Klaus nepovažuje dvacet let Česka v EU za úspěšné období

29. dubna 2024  11:35,  aktualizováno  15:30

Exprezident Václav Klaus vystoupil silně kriticky ke dvacátému výročí vstupu České republiky do...

OBRAZEM: Dvě různá řešení příkladu s cukrovím. Řešte hlavolamy přijímaček

29. dubna 2024  15:28

Na vyhodnocení jednotné přijímací zkoušky budou uchazeči o střední školy a víceletá gymnázia čekat...

Lidé radši vystupovali dřív. Za jízdu v opilosti dostal autobusák podmínku

29. dubna 2024  15:20

Podmínkou potrestal Okresní soud v Lounech šoféra autobusu, který loni v červnu vezl silně opilý...

  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,91
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články