Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Skandální let do Tokia

Předseda NSA Filip Neusser pokračuje ve štvaní proti účastníkům letu do Tokia. Zasedací pořádek v letadle se údajně měnil. Neusser letěl do Tokia bez očkování.

Je neuvěřitelné, jak si dokážeme kvůli politice a covidu kazit olympijské hry. V plné parádě to předvedl předseda NSA Filip Neusser- ten Neusser, který chtěl vystřídat předsedu Českého olympijského výboru Jiřího Kejvala a „spokojil“ se místo toho šéfováním NSA po rezignaci Milana Hniličky.

Slyšel jsem od sportovců, že speciál doletěl do místa dějiště a v momentě, když na letišti zjistili, že jeden z pasažérů byl pozitivně testován, tak podle mých informací zaměnili takzvaný seating list, to znamená pořadí pasažérů a nahlásili organizátorům a japonské hygieně úplně někoho jiného, než seděl kolem pozitivního pana doktora Voráčka,“ řekl Neusser v České televizi.

ČOV se také distancoval od výroku Filipa Neussera. „Jeho vyjádření je pro nás šokující. Pan Neusser v této záležitosti s nikým nekomunikoval, nezajímal se o aktuální stav věcí a nežádal o žádné související informace,“ stojí v závěru zprávy.

Ten samý Neusser přitom letěl do Tokia bez očkování. Jednání ministrů sportu, slavnostní zahájení, zápasy tenistek a basketbalistů a další schůzky. Takový byl olympijský program nového předsedy NSA, který se ve středu vrátil do Česka. A který cestu absolvoval, aniž by měl dokončené očkování.

Již několikrát jsem se vyjádřil k testování závodníků na OH jako o neregulérnosti soutěží. To se potvrdilo například ve skoku o tyči. S kamarádem a zároveň největším rivalem plánoval (Duplantis) zajít v olympijské vesnici na kávu. „Jenže jsem příliš dlouho telefonoval s přítelkyní a zmeškal jsem to,“ prozradil Armand Duplantis, jak Sama Kendrickse zanechal osamoceného. Pokud by ovšem zázračný švédský tyčkař s americkým kolegou skutečně poseděl, měl by teď místo zlaté medaile na krku covidové trable. U Američana se prokázal covid a nemohl startovat. Tak to v Tokiu chodí. Nicméně, náš plážový volejbalista byl rovněž pozitivně testován, první zápas ve skupině naši prohráli kontumačně a pak mu dovolili organizátoři i přes pozitivní test startovat. Bohužel, našim to už na postup ze skupiny nestačilo. Kolik takových smutných příběhů letošní olympiáda má a kolik se jich vlastně ani nedovíme. Podle ČT už bylo testováno přes 300 pozitivních členů olympijské vesnice, počet sportovců nebyl uveden.

Takže k onomu „skandálnímu letu“. Na mnohahodinové cestě letadlem, kde se podávalo snad čtyřikrát jídlo (to se fakt s rouškou nedá konzumovat) a kde se, považte, v Novosibirsku měnil personál (jak to jen mohli naši olympionici ovlivnit), byl podle Neussera „zasedací pořádek“. Pár letů jsem absolvoval a vím, že letenky mají čísla sedadel. Pokud tomu Neusser říká „zasedací pořádek“, je to k smíchu nebo k pláči- jak se to vezme. Stačilo, aby si Japonci vyžádali letenky a hned věděli, kde kdo měl sedět. Navíc, a to je prostě také možné, ve skupině čtyřiceti osob si mohou lidé přesednout. Pokud je takové chování podle médií a Neussera skandální, je to jen další dílek do covidové hysterie.

Politika je tak v tomto „skandálu“ na prvním místě. Ať už cítíme či necítíme ke stávajícímu a opětovně zvolenému předsedovi ČOV Jiřímu Kejvalu sympatie či antipatie, další „vyšetřování“ je jen obyčejné politikum.

Závěr – naši olympionici letěli do Tokia a chovali se normálně. Několik jich bylo pozitivně testováno buď na letišti, nebo v olympijské vesnici. Podle „pravidel“ na těchto OH se pak (ne)mohli účastnit svých soutěží. A v tom je právě neregulérnost letošní olympiády. I v této atmosféře mají naši olympionici za sebou řadu skvělých výsledků. Neusser a média manipulací se „skandálním“ letem ale místo toho brnkají na covidovou hysterii a to je u mě absolutně nefér a vysoce nesportovní.

Autor: Jan Bartoň | čtvrtek 5.8.2021 9:30 | karma článku: 40,59 | přečteno: 6243x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Maďarsko není schopné předsedat EU

Evropský parlament opět „zářil“ a schválil rezoluci, která hovoří o „neschopnosti!“ Maďarska předsedat Radě EU. Proti rezoluci hlasoval Alexandr Vondra, lídr kandidátky SPOLU do eurovoleb.

25.4.2024 v 9:00 | Karma: 31,66 | Přečteno: 707x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Ukrajina – uzavřít mír se sukovicí

Aston velmi trefně popsal situaci kolem dodávek zbraní na Ukrajinu v americké Sněmovně reprezentantů. Mír s Ruskem jednou nastane, pokud Ukrajina bude mít sukovici.

23.4.2024 v 8:00 | Karma: 35,35 | Přečteno: 2722x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

EU : Migrační pakt – něco se zvrtlo?

EU přijala nový migrační pakt, který má údajně zabránit ilegální migraci do států EU. Komentáře k tomuto rozhodnutí jsou však někdy velmi překvapivé.

18.4.2024 v 8:00 | Karma: 34,80 | Přečteno: 1013x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

Podle volebního modelu společnosti KANTAR by v březnu skončily mimo sněmovnu TOP 09 a KDU-ČSL, pokud by kandidovaly samostatně. SPOLU by získalo o 14 % méně než ANO.

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 33,00 | Přečteno: 1151x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Je úkolem politiků strašit válkou?

Josep Borrell, takto Vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, se pustil do analýzy a výsledkem je další varování před válkou s Ruskem.

11.4.2024 v 8:00 | Karma: 33,11 | Přečteno: 2167x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Další případ zpožděné dodávky zbraní. Česká firma se soudí na Ukrajině

26. dubna 2024

Premium Vztahy mezi Českem a Ukrajinou nejsou vždycky idylické. Svědčí o tom soudní spor, na který narazila...

Světlušky mění válčení ve městech. Nové drony snížily počet padlých Izraelců

26. dubna 2024

Premium Jen několik decimetrů velký přístroj může znamenat revoluci městské války: minivrtulník, který...

Dva ruští vojáci se doznali k trojnásobné vraždě na Ukrajině

25. dubna 2024  23:07

V okupované části Chersonské oblasti na jihovýchodu Ukrajiny zadrželi dva ruské vojáky, kteří se...

Architektonickou cenu EU získal univerzitní pavilon, blízko byla i ostravská galerie

25. dubna 2024  21:23

Studijní pavilon Technické univerzity v německém Braunschweigu se stal vítězem prestižní...

Arcon Personalservice GmbH
Instalatér do Německa

Arcon Personalservice GmbH

nabízený plat: 75 260 - 90 320 Kč

  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články