Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Účes Aleny Schillerové aneb jak média a opozice střeží demokracii

Pokud média uveřejní fotografii ministryně financí s podtextem „jak to, že je stále tak upravená“ a že  navštěvuje kadeřnictví, je to „bomba“. Pokud se toho chytne poslanec lidovců, je to důkaz, že hloupost v politice nezná mezí.

Před jednáním poslanecké sněmovny proběhly tiskové konference stran a hnutí na ČT24 a jako poslední byla tisková konference hnutí ANO. Před novináře předstoupili ministryně financí Alena Schillerová, ministr zdravotnictví Adam Vojtěch a předseda poslaneckého klubu ANO Jaroslav Faltýnek.  Když proběhly výstupy politiků, ozval se někdo z TV PRIMA a dotázal se na to, zda by mohla Schillerová vysvětlit otazníky kolem svého účesu. Jde prý o to, že podle odborníků (kadeřnic) není možné, aby si Schillerová svůj účes udržovala bez pomoci kadeřníků. Tazatel dokonce zmiňoval jakési „odstíny“, které svědčí o úpravě vlasů kadeřníkem. Tímto dotazem se TV Prima zařadila do řady bulváru, který nesleduji a soudím, že trvalým nesledováním zpráv na TV Prima jsem „ochuzen“ o podobné senzační novinky.  Schillerová se k tomu vyjádřila věcně a stručně. Vlasy si upravuje sama a je na to zvyklá.

Nicméně, účes Schillerové se mezitím dostal do úst dalších politiků, samozřejmě opozičních. Dotaz na to, jak je možné, že je Schillerová stále tak upravená, vznesli před jednáním Sněmovny i poslanci KDU-ČSL. „Chci poprosit, aby ministryně financí sdělila, jak to dělá. Pořád je upravená a střídá barvy. Věřím, že to dělá sama, celá řada žen to ale neumí. Chci poprosit paní ministryni, aby poradila všem ženám, aby se uměly upravit jako ona, tak krásně a bez kadeřníka. Pokud to řekne, tak ale asi přijdou všichni kadeřníci o práci,” prohlásil v úterý poslanec Ondřej Benešík. Benešík tak opět „vystoupil z řady“ a dokázal, že poslanci a senátoři lidovců mají hnutí ANO „plné zuby“.  Předseda strany Marian Jurečka naopak usiluje o velmi vstřícnou politiku vůči vládě, a jeho spolustraníci mu to takhle nepěkně "kazí".

Ministr zdravotnictví pak připustil, že si lze do domu zavolat kadeřníka (není to zakázané) , ale je to „proti smyslu opatření proti šíření koronaviru“. Tím jen „přilil“ oleje do ohně „porušování pravidel“ ze strany Schillerové. Ti, co všechno vědí sami nejlépe mají jasno – Schillerová buď stále chodí do nějakého kadeřnictví (na černo) nebo za ní chodí kadeřnice domů. Ona sama si může vykládat co chce, že si vlasy upravuje sama, ale „my víme svý“.

Kauza účesu Schillerové vlastně dokládá, že už jsme podle opozičních politiků za vodou a další udržování opatření proti šíření viru čínské chřipky je potřeba co nejrychleji zrušit. Plán uvolňování opatření, který vláda po Velikonocích představila, už je „příliš pomalý“. ČT sama v Událostech „lobovala“ za autoškoly, které požadují obnovení jejich činnosti o 14 dní oproti plánu vlády, dříve. Paradoxem je snad pouze to, že snaha amerického prezidenta Donalda Trumpa o co nejrychlejší obnovení ekonomických aktivit v USA je podle té samé ČT chybná, protože to říká právě „pomýlený“ Trump. Naši opozičníci ze STAN dokonce sepisují ústavní stížnost proti uzavření hranic, zatímco ve světě se zřejmě běžně cestuje. Zase příklad z druhé strany Atlantiku – hranice mezi USA a Kanadou jsou rovněž pro běžnou turistiku zavřené. Ale to zase dělá ten „pomýlený“ Trump, že ano.

Nicméně, v počínání jisté části médií a české opozice spatřuji jistý pozitivní prvek. Každý den jsme totiž konfrontováni s názory, které jsou daleko za hranicemi zdravého rozumu a vidíme tak na vlastní oči, kdo je kdo. Jsem zvědav, zda stížnost na zákaz cestování přes hranice nakonec k Ústavnímu soudu doputuje a zda se jí bude tento soud zabývat. Docela by mne zajímalo, s čím pak Ústavní soud „překvapí“ českou veřejnost. Jisté je však dle mého soudu jedna jediná věc – aféra kolem účesu Aleny Schillerové či stížnost k Ústavnímu soudu nemají s ochranou demokracie nic společného. Cílí na ty, kteří se snad opravdu domnívají, že virová pandemie je „podvod století“. Nevylučuji, že pár jedinců tohoto ražení se najde i v Česku, nicméně věřím, že realita je taková, jakou jí popisují fakta z celého světa. ČT často v radách na překonání současné situace radí, abychom si všímali „relevantních zdrojů informací“. To by ale nesměla o výrocích některých opozičních politiků ani „špitnout“.

Autor: Jan Bartoň | středa 22.4.2020 8:00 | karma článku: 42,05 | přečteno: 2307x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Maďarsko není schopné předsedat EU

Evropský parlament opět „zářil“ a schválil rezoluci, která hovoří o „neschopnosti!“ Maďarska předsedat Radě EU. Proti rezoluci hlasoval Alexandr Vondra, lídr kandidátky SPOLU do eurovoleb.

25.4.2024 v 9:00 | Karma: 24,18 | Přečteno: 421x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Ukrajina – uzavřít mír se sukovicí

Aston velmi trefně popsal situaci kolem dodávek zbraní na Ukrajinu v americké Sněmovně reprezentantů. Mír s Ruskem jednou nastane, pokud Ukrajina bude mít sukovici.

23.4.2024 v 8:00 | Karma: 35,31 | Přečteno: 2702x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

EU : Migrační pakt – něco se zvrtlo?

EU přijala nový migrační pakt, který má údajně zabránit ilegální migraci do států EU. Komentáře k tomuto rozhodnutí jsou však někdy velmi překvapivé.

18.4.2024 v 8:00 | Karma: 34,75 | Přečteno: 1011x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

Podle volebního modelu společnosti KANTAR by v březnu skončily mimo sněmovnu TOP 09 a KDU-ČSL, pokud by kandidovaly samostatně. SPOLU by získalo o 14 % méně než ANO.

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 32,99 | Přečteno: 1150x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Je úkolem politiků strašit válkou?

Josep Borrell, takto Vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, se pustil do analýzy a výsledkem je další varování před válkou s Ruskem.

11.4.2024 v 8:00 | Karma: 33,11 | Přečteno: 2166x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Langšádlová končí jako ministryně pro vědu a výzkum. Nahradit ji může Havel

25. dubna 2024  8:08,  aktualizováno  13:55

Helena Langšádlová z TOP 09 končí ve vládě Petra Fialy jako ministryně pro vědu a výzkum. Jméno...

Muž se nadýchal chemikálie, která unikla z tlakové lahve. Patrně jde o chlor

25. dubna 2024  13:45

Kvůli úniku neznámého štiplavého plynu zasahovali hasiči ve středu a ve čtvrtek v Gorkého ulici v...

Zastal se urážené kamarádky, schytal kopanec do hlavy. Policie hledá útočníka

25. dubna 2024  13:42

Pražští policisté pátrají po agresorovi, který v březnu v Karlíně napadl jiného muže. Incident se...

„Není podstatné být vidět, ale mít výsledky.“ Politici reagují na konec ministryně

25. dubna 2024  10:46,  aktualizováno  13:40

O demisi ministryně pro vědu, výzkum a inovace Heleny Langšádlové (TOP 09) byl premiér Petr Fiala...

Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO
Slož puzzle a vyhraj jedinečné dárky od značky BEBELO

Každý den po celý tento týden můžete vyhrávat jedinečné dárky od značky BEBELO.

  • Počet článků 2653
  • Celková karma 31,49
  • Průměrná čtenost 2020x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články