Jednání poslanecké sněmovny o důvěře vládě – otřesné!

12. 07. 2018 12:30:42
Každý, kdo si udělal alespoň pět minut na pozorování dění v poslanecké sněmovně při jednání o vyslovení důvěry vládě, byl svědkem nárazu na „tvrdou realitu“. Vzletné proklamace a ostudné provokace vítězily.

Zřejmě nejeden z nás zabrousil při projednávání vyslovení důvěry nové menšinové vládě hnutí ANO a ČSSD s podporou KSČM na program ČT 24. Nesledoval jsem toto jednání celé, ale zřejmě mi neuniklo nic podstatného, protože ty „zásadní informace“ jsem se dozvěděl až po 22. hodině. Jakoby poslanecká sněmovna čekala na tuto hodinu, kdy končí „slušnost“ a začínají „filmy pro dospělé“.

To, co se ve sněmovně dělo, označuji jedním slovem: Otřesné! Byla to demonstrace absolutní neschopnosti velké části politického spektra (od SPD po ODS) pochopit to, čeho jsme po volbách do sněmovny v říjnu 2017 svědky.

Za zmínku stojí další selhání veřejnoprávní televize, která komentáři právě sloužících zpravodajů jednoznačně fandila opozici vůči vládě. Rovněž i výběr „politologů“ odpovídal tomuto vzorci chování. To se nejlépe projevilo při vstupu reportérky ČT24 před budovou poslanecké sněmovny. S neskrývaným nadšením popisovala bojovnou „atmosféru“ mezi demonstranty proti Andreji Babišovi a KSČM. Mimo jiné zamlčela i házení předmětů na Babiše, který se po výzvě Miroslava Kalouska vydal mezi demonstranty, což přešla s tím, že „Babiš byl vypískán“ (s podtónem: nic jiného si nezasloužil!). Teprve předseda KDU-ČSL Pavel Bělobrádek ve sněmovně prohlásil, že se za házení předmětů „omlouvá“ a vyzval demonstranty, aby tak nečinili.

Konflikt Miroslav Kalouska a Andreje Babiše vygradoval právě v onu pozdní hodinu a pánové se počastovali urážkami. Piráti pak vyzvali k odchodu z politiky jak Babiše, tak Kalouska.

Naprosto „nepatřičně“ pak působilo vystoupení poslance KDU-ČSL Stanislava Juránka. Ten prohlásil, že by se ještě mělo alespoň dva měsíce jednat a lidovci by měli „nahradit“ podporu vládě místo komunistů. Nevím, kdo si z lidí dělá větší legraci – zda „ochotný k jednání “ Juránek, nebo předseda poslaneckého klubu KDU-ČSL Jan Bartošek, kterému je z Babiše „hanba“. A korunu tomu pak nasadil kdo jiný než Kalousek, když prohlásil, že on v roce 2006 s komunisty nic nedohodl. Bodejť by mohl, když se ho lidovci během šesti dnů zbavili! A Pavel Kováčik, komunista tělem i duší, pak potvrdil, že v roce 2006 o komunistickou podporu pro vládu Jiřího Paroubka a Miroslava Kalouska „zájem byl“.

V onom ryku ala Kalousek pak samozřejmě jako z jiného světa bylo vystoupení Miroslavy Němcové z ODS. Bylo to vystoupení dámy, která situaci rozebrala bez urážek. Nicméně, politika se nedělá ve vzduchoprázdnu, a ODS měla šanci. Tu svým profesorským přístupem propásla. To Zbyněk Stanjura, předseda klubu ODS ukázal, že v ODS vládne „zásadovost“ proti „polokomunistické vládě“.

Vydržel jsem to až do hlasování. Demonstranti se už rozešli a opoziční strany pohovořily o počátku „druhé české republiky“. To ovšem nevzaly v úvahu, že „druhá česká republika“ podle některých expertů vznikla už v roce 1998 díky opoziční smlouvě mezi ODS a ČSSD. A jak známo – vyvrcholila tak zvanou televizní krizí z roku 2000/1.

Jednání poslanecké sněmovny o vyslovení důvěry vládě Andreje Babiše se tak bezesporu zapíše do dějin. Bylo to jednání plné urážek, proklamací, emocí a žvástů. Mimochodem, přesně tak jak vystupuje tak zvaná demokratická opozice proti Babišovi, vystupuje Demokratická strana v USA proti Donaldu Trumpovi. I tady se razí hesla o gaunerovi včele administrativy, i on je prostřednictvím Muellerovy komise vyšetřován a radikální kongresmani za Demokraty už jednou navrhli jeho odvolání procesem impeachmentu. Tím se ovšem americká média dostala na černou listinu důvěry u obyvatel Spojených států. A naše „objektivní“ média, ať už pod vlivem Babiše, Bakaly či veřejnoprávní média, na tom nebudou s důvěrou o nic lépe.

Autor: Jan Bartoň | čtvrtek 12.7.2018 12:30 | karma článku: 46.49 | přečteno: 9465x

Další články blogera

Jan Bartoň

Macron: Preferuji strategickou nejednoznačnost

Francouzský prezident Emmanuel Macron dnes hovoří zcela odlišně než po začátku ruské agrese proti Ukrajině. Nejprve se snažil s Ruskem komunikovat, nyní je včele politiků, kteří by chtěli poslat vojáky na Ukrajinu.

19.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 9.32 | Přečteno: 125 | Diskuse

Jan Bartoň

3. světová válka (ne)začala

Již nejméně dva lidé z Ukrajiny tvrdí, že již probíhá 3. světová válka. Naposledy se tak vyjádřila bývalá vicepremiérka Ukrajiny.

13.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 34.26 | Přečteno: 2116 | Diskuse

Jan Bartoň

Pacifista Babiš má skoro 40 procent

Poslední průzkum volebních preferencí připravený agenturou KANTAR pro ČT ukázal zdrcující prognózu pro vládní strany. Údajný „pacifista“ Andrej Babiš na čele hnutí ANO má vysoký náskok.

11.3.2024 v 9:00 | Karma článku: 34.14 | Přečteno: 1024 | Diskuse

Jan Bartoň

Tip na parádní prohlídku – Klášter Šternberk

Navštívili jsme klášter ve Šternberku, který po desetiletích devastace vstává díky svému majiteli – městu Šternberk – doslova a do písmene z mrtvých.

8.3.2024 v 8:00 | Karma článku: 13.04 | Přečteno: 302 | Diskuse

Další články z rubriky Média

Martin Faltýn

Trochu se nám ty (dez)informace rozmáchly

Zažil jsem poměrně drzý článek, navážející se do jistých aktivit. Cožpak, to navážení by bylo v pořádku. Horší bylo, že autor neochvějně odkazoval na důkazní fakta. Což byla ovšem speciálně z jeho strany dezinformace, jako hrom!

18.3.2024 v 9:09 | Karma článku: 25.11 | Přečteno: 2946 | Diskuse

Jan Pavelec

ČT je hlásnou troubou pětikoalice

Je to zjevné ze způsobu vedení TV debat, z otázek, kterou jsou kladeny, z odpovědí, které jsou souhlasně rozvíjeny nebo naopak nesouhlasně ostrakizovány, a hlavně z témat, která jsou nastolována nebo naopak zcela ignorována.

9.3.2024 v 9:35 | Karma článku: 19.84 | Přečteno: 344 |

Jaroslav Herda

Do politiky často vstupují pohádky, někdy i drogy.

Když děti politiků experimentují s drogami, mohou nastat nečekané situace, však v tomto případě, v samém závěru příběhu, je droga jako příčina nedorozumění nakonec vyloučena. I nedorozumění.

4.3.2024 v 23:45 | Karma článku: 7.55 | Přečteno: 225 | Diskuse

Jiří Turner

Prima zprávy

Pamatuji, jak za bolševika byla média přehlídkou vítězství, úspěchů, pozitiv a jistot. Dnes jsou to katastrofy, neúspěchy, hrozby, varování, katastrofální vyhlídky a prognózy vyvolávající strach, nejistotu, zklamání a skepsi.

4.3.2024 v 14:27 | Karma článku: 30.37 | Přečteno: 790 | Diskuse

Rudolf Pekař

Jsou blogy mrtvým médiem?

Vítejte na mé první blogové stránce! Těším se na sdílení svých myšlenek, zkušeností a příběhů s vámi. Doufám, že vás můj blog inspiruje, pobaví a přinese vám nové poznání. Děkuji za vaši podporu a přízeň!

16.2.2024 v 14:09 | Karma článku: 11.34 | Přečteno: 239 | Diskuse
VIP
Počet článků 2640 Celková karma 31.44 Průměrná čtenost 2026

Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články

více

Nutný výchovný pohlavek, souhlasí Bouček i Havlová s přerušením projevu na Lvu

Moderátor Libor Bouček ostře zareagoval na kauzu ohledně délky proslovu režisérky Darji Kaščejevové na předávání cen...

Švábi, vši a nevychované děti. Výměna manželek skončila už po pěti dnech

Nová Výměna manželek trvala jen pět dní, přesto přinesla spoustu vyhrocených situací. Martina ze Znojma se pokoušela...

Vyzkoušeli jsme podvod z Aliexpressu. Může vás přijít draho, i po letech

Nakoupili jsme na Aliexpressu a pěkně se spálili. Jednu USB paměť, dvě externí SSD a jeden externí HDD. Ve třech...

Chtěli, abych se vyspala s Baldwinem kvůli jeho výkonu, říká Sharon Stone

Herečka Sharon Stone (66) jmenovala producenta, který jí řekl, aby se vyspala s hercem Williamem Baldwinem (61). Měla...

Byla to láska na první pohled, říká hvězda Gilmorek o manželství s modelkou

Milo Ventimiglia (46), představitel Jesse ze seriálu Gilmorova děvčata nebo Jacka Pearsona ze seriálu Tohle jsme my, je...