Darren Osborne – protimuslimský terorista

Podle serveru msn.com se Darren Osborne, který vjel do zástupu muslimů před mešitou, zradikalizoval po útoku islamisty na londýnském mostu. Napadl před tím i další imigranty.

Podle msn.com se chování Darrena Osborna radikálně změnilo po teroristickém útoku najetí autem do lidí na londýnském mostě. Po nedávném útoku v Londýně údajně sprostě nadával dvanáctiletému synovi jeho asijských sousedů. Večer před útokem byl údajně vyhozen z hospody, když byl „špatně naložen“ a proklínal muslimy. Podle stejného zdroje, oběť z útoku na dav před mešitou byl Markram Ali, stáří 52 let, který zkolaboval ještě před nájezdem dodávky do davu, a byla mu poskytována první pomoc.

Z výše uvedeného lze vyvodit, že skutečně platí okřídlené „násilí plodí násilí“.  Muslimové z místa bydliště Osborna tvrdili, že se k nim choval vždy přátelsky, ale jeho chování se v posledních týdnech výrazně změnilo.

Ihned po tomto činu vydala Britská rada muslimů prohlášení, v němž označila incident za „násilnou manifestaci islamofobie“. „Obyčejní britští občané se v noci stali terčem, když opouštěli místo uctívání. Modlím se za oběti a jejich rodiny. Z výpovědí očitých svědků se zdá, že pachatel byl motivován islamofobií,“ uvedl tajemník rady Harun Khan.

Podle českého zpravodaje BBC Ivana Kytky z Londýna, vzrostl počet slovních napadání muslimů mnohonásobně. Podle něj je „normální“ počet kolem 30 případů denně, nyní se má tento počet pohybovat na úrovni až 120 případů denně. Jsou to právě ty situace, které byly zaznamenány i v případě Osborna, který slovně napadal syna imigrantů z Asie a v hospodě proklínal muslimy.  Právě z této skupiny lidí, kteří zatím „jenom“ nadávají, by se mohl někdy v budoucnosti objevit nějaký „nový Osborne“.

Je zřejmé, že je britská společnost v pohledu na islám a teror s ním manifestovaný, velmi rozdělena. Jenom v Británii je v současnosti několik desítek rodin, které přišly kvůli teroristickým útokům o své příbuzné, někdy dokonce i děti. Bylo zřejmě jen otázkou času, než se někdo pokusí podobným stylem o „odplatu“ ve stylu „oko za oko, zub za zub“.

Vláda britské premiérky Theresy Mayové se i díky dalším tragickým událostem dostala pod silný tlak veřejnosti. Volby ukázaly, že Mayová není chápána jako dobrý vůdce. Začalo se o ní hovořit jako o „robotu“ bez citu. Tragédie obyvatel vyhořelého obytného domu v Londýně britskou veřejností silně otřásla a reakce britské premiérky byla kritizována jako „chladná“.  V této atmosféře pak byly zahájeny rozhovory mezi Británií a EU o Brexitu. Budoucí menšinová vláda konzervativců s podporou severoirských unionistů tak rozhodně nemá na růžích ustláno a labouristická opozice „namlsaná“ překvapivě dobrým výsledkem voleb již organizuje další protesty za vypsání dalších předčasných voleb.

Nelze se proto divit, že v zájmu „pudu sebezáchovy“ se i česká sociálně demokratická levice staví proti imigraci muslimů prostřednictvím kvót do Česka. Není ale vůbec jisté, že jí to pomůže k nějakému skvělému volebnímu výsledku na podzim tohoto roku. Vzhledem k tomu, jak roste počet hlášených „incidentů“ ze západní Evropy ze soužití muslimské minority s většinovou společností, ČSSD doplatí na své někdejší „eurohujerství“ z časů Vladimíra Špidly.

Autor: Jan Bartoň | úterý 20.6.2017 8:39 | karma článku: 38,43 | přečteno: 3297x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 32,73

Jan Bartoň

3. světová válka (ne)začala

13.3.2024 v 8:00 | Karma: 34,43

Jan Bartoň

Ukrajina nemá zbraně a vojáky

1.3.2024 v 8:00 | Karma: 37,76

Jan Bartoň

Macron není Fico?

27.2.2024 v 12:00 | Karma: 35,03
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,86
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články