Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Puč proti vlastní vládě-aktualizováno

Politika ČSSD reprezentovaná jejím předsedou Bohuslavem Sobotkou je pod vlivem.  Nezákonné odposlechy, špiclování, lži, turbulence názorů a již i výhružky prezidentovi republiky.

 

Čtyři dny Bohuslava Sobotky počínající 2. květnem a končící 5. květnem se zapíší „zlatým písmem“ do novodobé historie České republiky. Během těchto čtyřech dnů jsme díky Sobotkovi byli „skoro bez vlády“ a „skoro bez vicepremiéra vlády“ v jakési groteskní vlně rozhodnutí, odvolání a nových rozhodnutí. Již to samotné svědčí o naprosté nekompetentnosti českého premiéra stát si za svým slovem. To vše zarámoval Sobotka do boje za „svobodu médií“ a boje za „politickou kulturu“. Nevím jak vy, ale já považuji příspěvek Sobotky k tak zvané „politické kultuře“ za zlatý hřeb jeho vládnutí.

Pučem se nazývá vystoupení ozbrojených složek státu proti vládě, které končí buď pádem vlády, nebo pádem pučistů. Je to akce podniknutá s cílem využít momentu překvapení a přepsat politickou mapu státu.  Sobotkovy kroky mezi 2. a 5. květnem mají naprosto shodný scénář. Bez jakékoliv konzultace se členy vlády a proti členům své vlády učinil Sobotka řadu kroků s cílem přepsat politikou mapu Česka. K tomuto puči využil Sobotka nevybíravé prostředky nezákonných odposlechů, obvinění ze lži a manipulace s fakty. Sobotka si počínal jako samozvaný absolutistický vládce bdící nad dodržováním „politické kultury“.

Využití nezákonných odposlechů je součástí puče. Podle kontextu odposlechů, které byly zveřejněny na internetu, byly pořízeny koncem roku 2016. Načasování jejich zveřejnění na přelom dubna a května souvisí s postupem Sobotkova puče. K tématu korunových dluhopisů bylo nutné přidat ohlušující salvu obvinění Andreje Babiše z manipulace v jim vlastněných médiích. Puč Sobotka zahájil „překvapujícím“ oznámení své demise, aby z Babiše nevyrobil mučedníka. K setkání s prezidentem Sobotka nepřinesl svou demisi, ale složky „vysvětlující“ Babišovy aktivity. Poté odvolal svou demisi a poslal na Hrad žádost o odvolání Babiše z vlády (či-li to, co nechtěl udělat, aby nevyrobil mučedníka). Všechny své kroky učinil bez jednání s členy své koaliční vlády.

Zatím poslední dějství tohoto Sobotkova puče je snaha vyhrožovat prezidentovi republiky žalobou Ústavnímu soudu za „znevažování výkonu prezidentské funkce“, o které usilují senátoři za ČSSD. Dalším tlakem na prezidenta je výhružka, že by mohl být prezident Miloš Zeman za „protiústavní aktivity“ nepřipuštěn k prezidentským volbám.

V pravdě absurdní divadlo s kulisami nezákonných odposlechů, změnami Sobotkových názorů během vteřiny a vyhrožováním prezidentovy republiky je dle mého názoru tečkou za jakoukoliv podporou strany, kterou Sobotka reprezentuje. Cílem Sobotkova puče je zbavit se soupeře před volbami do poslanecké sněmovny za jakoukoliv cenu, včetně pošlapání demokratických principů, které tak rád „brání“. Za tuto aktivitu si Sobotka z mého pohledu zaslouží jen volební výprask.

Poznámka k diskusi pod článkem

V roce 1948 se chopili komunisté vlády tak, že "legálním využití zákonů" přepsali dějiny a uvrhli nás do komunistické totality. To se historicky i nazývá komunistický puč. Navíc použili Lidové milice. Sobotkova ČSSD jedná stejně - chce ústavními cestami zlikvidovat svého politického soupeře s podporou některých opozičních stran na čele s TOP 09.  Babišovo Čapí hnízdo je tisíckrát zopakovaný postup, kdy proto, aby se získala dotace s diskriminační klauzulí "pro malé a střední podniky" , vytvářejí se malé firmy, které se o tyto dotace mohou hlásit. Co se dotací týče, obludný skandál na MŠMT právě v této chvíli je jasnou zprávou o "kvalitě" dotačních programů. Ať politické strany porazí Babiše programem! Prefrabrikovanými odposlechy z bůh ví jakého zdroje a za jakých podmínek vzniklé, jsou metodou často používanou v politickém boji, a byli použity i v  minulosti Liborem Michálkem. Tam jsme ale alespoň věděli, že byl autorem nahrávky on. Tady nevíme nic. Z otázky Komu to prospívá lze pouze usuzovat, že odposlechy využívá ČSSD k tomu, aby byl Babiš dnes zostuzen a zítra možná i obžalován poslán "za katr". Jestli si Babiše  "zasloužíme" je jiná věc- po tom, co způsobil Petr Nečas a nyní Bohuslav Sobotka zřejmě ano.

Autor: Jan Bartoň | sobota 6.5.2017 8:35 | karma článku: 37,53 | přečteno: 1695x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Ukrajina – uzavřít mír se sukovicí

Aston velmi trefně popsal situaci kolem dodávek zbraní na Ukrajinu v americké Sněmovně reprezentantů. Mír s Ruskem jednou nastane, pokud Ukrajina bude mít sukovici.

23.4.2024 v 8:00 | Karma: 35,21 | Přečteno: 2654x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

EU : Migrační pakt – něco se zvrtlo?

EU přijala nový migrační pakt, který má údajně zabránit ilegální migraci do států EU. Komentáře k tomuto rozhodnutí jsou však někdy velmi překvapivé.

18.4.2024 v 8:00 | Karma: 34,65 | Přečteno: 1008x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

Podle volebního modelu společnosti KANTAR by v březnu skončily mimo sněmovnu TOP 09 a KDU-ČSL, pokud by kandidovaly samostatně. SPOLU by získalo o 14 % méně než ANO.

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 32,99 | Přečteno: 1150x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Je úkolem politiků strašit válkou?

Josep Borrell, takto Vysoký představitel Unie pro zahraniční věci a bezpečnostní politiku, se pustil do analýzy a výsledkem je další varování před válkou s Ruskem.

11.4.2024 v 8:00 | Karma: 33,11 | Přečteno: 2166x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Liberální demokracie (ne)má monopol na pravdu

Pokud sleduji politiky i komentátory horující pro tak zvanou „liberální demokracii“, pozoruji podobné výrazy o „jediné cestě zaručují pokrok společnosti“ jako v případě jiných quasi demokracií.

9.4.2024 v 9:00 | Karma: 32,91 | Přečteno: 1075x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

VIDEO: Polská romantika na palubě letadla. Pilot požádal letušku o ruku

24. dubna 2024  18:17

O pořádnou dávku romantiky se postaral polský pilot, který požádal o ruku svou přítelkyni letušku...

Desítky miliard dolarů pro Ukrajinu a zákaz TikToku. Biden to podepsal

24. dubna 2024  17:16,  aktualizováno  17:46

Aktualizujeme Ve středu podepsal americký prezident Joe Biden po několikaměsíčním schvalování v Kongresu zákon...

Policie zadržela mladíka, který v tachovské škole vyhrožoval blízkým spolužačky

23. dubna 2024  15:03,  aktualizováno  24.4 17:22

Policisté v úterý zadrželi ve škole v Tachově mladíka, který nožem vyhrožoval zabitím. Při...

Izrael pokročil v přípravě akce v Rafáhu, civilisty ochrání, uvedl mluvčí vlády

24. dubna 2024  16:55

Izrael pokročil v přípravách pozemní operace namířené proti palestinskému hnutí Hamás v Rafáhu na...

Prodej domu Suchdol nad Odrou
Prodej domu Suchdol nad Odrou

Záhumení, Suchdol nad Odrou, okres Nový Jičín
4 799 000 Kč

  • Počet článků 2652
  • Celková karma 31,83
  • Průměrná čtenost 2021x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články