Američtí psychiatři varují před Trumpem

Řada profesorů americké psychiatrické společnosti tvrdí, že Donald Trump trpí vážnou duševní chorobou a měl by být zbaven funkce prezidenta. Diagnózu stanovili „na dálku“.

Worse than just being a liar or a narcissist, in addition he is paranoid, delusional and grandiose thinking and he proved that to the country the first day he was President. If Donald Trump really believes he had the largest crowd size in history, that’s delusional, he added.

Jako jeden z argumentů proti Trumpovi použili psychiatři jeho víru v to, že se na jeho inauguraci sešel největší zástup lidí v historii.  To je zajímavý „příspěvek“ americké psychiatrie do normálnosti či nenormálnosti prezidentů.  Svou analýzu o „vážné duševní chorobě“ Donalda Trumpa pak doplňují výzvou, aby byl zbaven úřadu podle článku americké ústavy:

“And we respectfully request he be removed from office, according to article 4 of the 25th amendment to the Constitution, which states that the president will be replaced if he is 'unable to discharge the powers and duties of his office'."

Jeden z psychiatrů tvrdí, že má zkušenosti s vrahy a násilníky a pozná nenormálnost „na míle daleko“.

O tom, že osobní vlastnosti prezidentů, ať už jakéhokoliv státu, jsou důležité nelze pochybovat.  Neznám však zatím ani jeden případ, kdy by psychiatři jakékoliv země vystoupili s otevřeným prohlášením o tom, že jejich současný prezident je duševně vyšinutý člověk. Amerika tak opět ukazuje cestu?

Popravdě, použití psychiatrie v politice není žádný americký vynález. Velmi hojně se podle řady svědectví používala psychiatrie u odpůrců bolševického režimu v SSSR.  Být proti vládě „dělníků a rolníků“ prostě nebylo normální a řada odpůrců bolševika skončila v blázinci.  Co je však naprosté unikum a kde jsou američtí psychiatři skutečně „na míle daleko“ před světovým pelotonem, že diagnózu Trumpa stanovili „na dálku“.  V anglo-americkém prostředí se ostatně věnuje „řeči těla“ Donalda Trumpa a jeho ženy neobvyklá pozornost.  Naposledy například o tom co vypovídá „příšerná věc“, jakou je vzdálenost mezi Trumpem a jeho ženou, když jdou po schůdcích z letadla.

Popravdě – přínos americké psychiatrie v oboru diagnózy na dálku je bez jakékoliv diskuse. Rád bych od těchto „expertů“ slyšel, jak na dálku hodnotí ruského či čínského prezidenta.  Tipoval bych bez záruky, že by tato skupina amerických psychiatrů všechny současné vůdce světla poslala do blázinců jako „vážně duševně nemocné“ osoby.  Jen jestli sami tito experti nejsou obětí své profese a nezasluhují ústavní péči. Ta diagnóza na dálku je jistým symptomem- nemyslíte?

Autor: Jan Bartoň | pátek 21.4.2017 13:01 | karma článku: 26,00 | přečteno: 1052x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 33,00