Posedlost Trumpem

Anglo-americká média mají další senzaci. Jistému člověku v USA těsně před jeho smrtí oznámili, že na Trumpa byl podán návrh na impeachment.  Údajně zemřel s klidem v duši.

Jistý americký občan a velký příznivec demokratů zřejmě velmi těžce nesl vítězství Donalda Trumpa. Nebyl pravděpodobně v příliš dobré fyzické kondici a bylo zřejmé, že se blíží jeho chvíle. Aby se mu lépe odcházelo z tohoto světa, podala mu jeho rodina „fake news“ o tom, že na Trumpa byl podán návrh na odvolání z prezidentského úřadu. O záležitosti píše server msn.com. Příběh uveřejnil web The Washington Post .

In a short phone conversation moments before Elliott took his last breath, she told him what he wanted to hear.“I told him that everything's going to be all right,” Teresa Elliott told The Washington Post. “And Donald Trump has been impeached. „Michael Elliott died “peacefully,” surrounded by friends and neighbors in his home in a suburb outside of Portland, Ore., according to an obituary published in the Oregonian.

To je svědectví o stěží pro nás pochopitelné atmosféře, v níž „posedlost Trumpem“ dosahuje obskurních rozměrů. Právě ve Spojených státech se již desetiletí razí teze o tom, že vážně nemocní lidé mají právo vědět, že umírají i proto, aby si mohli zařídit všechny záležitosti včetně majetkových a rodinných. Představa, že umírajícímu těsně před smrtí oznámím „něco, co by ho potěšilo“ a tím je tak zvaná „milosrdná lež“ o impeachmentu vůči Trumpovi, by byla možná pochopitelná, pokud by zůstala mezi zemřelým a jeho rodinou. Protože však pozůstalí tento srdceryvný příběh zveřejnili, je zřejmé, že se jedná o promyšlenou emocionální akci, která má i další „oběti nenávisti k Trumpovi“ posílit v jejich „spravedlivém boji“.

Nepochybuji, že falešná zpráva o Trumpově impeachmentu vznikla jako promyšlený mediální tah, který má „posílit odpor až za hrob“ k Trumpovi, respektive k jeho mediálnímu obrazu, na kterém se The Washington Post podílí měrou více jak vrchovatou.  Co to musí být za „neobvyklou“ rodinu, když si za prostor pro „milosrdnou lež“ jde do oblasti politiky?  Americká společnost je nepochybně dál mediálně zpracovávaná těmi, kteří uvěřili „svým průzkumům“ a nyní hledají viníka. Je to jistá forma „nenávisti až za hrob“, která na mne z tohoto „příběhu“ dýchla. Média, která šíří takovou informaci, cíleně pracují s emocemi a chtějí z příběhu vytlouci co nejvíce propagandistického materiálu. To vše je již daleko za hranicemi serióznosti a důvěry. Říká se, že kdo chce psa bít, hůl si najde. Hůl z The Washington Post ale může uchopit jen gauner nebo magor.

Autor: Jan Bartoň | středa 19.4.2017 13:17 | karma článku: 22,16 | přečteno: 458x
  • Další články autora

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 32,80

Jan Bartoň

3. světová válka (ne)začala

13.3.2024 v 8:00 | Karma: 34,43

Jan Bartoň

Ukrajina nemá zbraně a vojáky

1.3.2024 v 8:00 | Karma: 37,76

Jan Bartoň

Macron není Fico?

27.2.2024 v 12:00 | Karma: 35,03
  • Počet článků 2651
  • Celková karma 31,90
  • Průměrná čtenost 2022x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články