Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

ČSSD špiní sama sebe - Babiš "byl odejit"

Propagandisté ČSSD vypracovali návod jak dehonestovat ministra financí Andreje Babiše.  Používat se mají termíny „malý školák“ a „podvodník“.

Pod původní zprávou je podepsaný Mikuláš Klang, který od letošního února působí jako nový vedoucí PR a marketingu ČSSD. Redakci iDNES.cz jeho pravost potvrdil. „Tiskové oddělení takovýchto přípravných materiálů vytváří každý týden k různým tématům celou řadu, často na žádost samotných poslanců,“ napsal ve vyjádření redakci. „Rozhodně ale nejde o ‚kuchařku‘ pro útočení na Andreje Babiše, ale o určitý podklad pro ty poslance, kteří se třeba v té dané věci dopodrobna neorientují. Pan ministr Babiš v tomto případě hledá problém, kde není, a snaží se odvést pozornost od vlastních problémů,“ dodal Klang.

Podívejme se proto, co říkal Bohuslav Sobotka v listopadu 2013 po tak zvaném Lánském puči:

Máme před sebou důležitý úkol - úkol vyjednat vládu, prosadit program a splnit sliby, dané voličům. Pokud ÚVV dnes rozhodne o tom, kdo stranu povede, pak sestavíme vyjednávací tým a začneme jednat. Se stranami ANO a KDU má smysl jednat, taková koalice má i největší podporu v rámci členů ČSSD,“ řekl Sobotka na rokování.

Také se psalo takto:

Bohuslav Sobotka povede z titulu předsedy ČSSD vlastní jednání o nové vládě, už se na tom telefonicky domluvil se šéfem hnutí ANO Andrejem Babišem. Navíc se večer nezúčastní slavnostního předávání státních vyznamenání na Hradě. Řekl to dnes na Pohořelci, odkud vyrážel pochod zhruba tisícovky jeho příznivců směrem na Hradčanské náměstí.
Sobotka byl v neděli předsednictvem ČSSD vyřazen z vyjednávacího týmu a vyzván k rezignaci na post předsedy strany. To odmítl a jednání svých oponentů v čele s Michalem Haškem označil za pokus o puč.
 

Tehdy, v říjnu 2013, stál Sobotka velmi o to, aby s Babišem dojednal vládu a porazil vnitrostranický puč proti němu. Dokonce nešel ani na Hrad „slavit“ 28. říjen!  Vzpomínáte, kolik se toho popsalo o loňské neúčasti některých politiků na Hradě a alternativním 28. říjnu? Cestu tomuto vývoji razil Sobotka už v roce 2013!

22. listopadu, po odražení Lánského puče, již Sobotka spřádá plány do budoucna:

Z jednání mám velmi dobrý pocit, je obrovská míra vůle se dohodnout," zhodnotil dosavadní průběh jednání o vládní koalici předseda ČSSD Bohuslav Sobotka.

"Alternativa k této vládě není žádná, to už jsou jen předčasné volby," uvedl Sobotka v rozhovoru pro deník Právo. Toto řešení ale Sobotka považuje nejen za ztrátu času, ale hlavně za ztrátu důvěry od voličů, kteří stranám dali silný mandát. Sám stále věří ve stabilní vládu. "Není jiná stabilní alternativa než koalice s ANO a lidovci," uvedl Sobotka.

Z jednání o koalici mezi ČSSD a ANO - listopad 2013

Překážkou vstupu Babiše do vlády byl lustrační zákon.

Proto na počátku prosince prezident Miloš Zeman řekl: "Přijmeme tedy tento služební zákon. A já jako gesto dobré vůle vůči panu Babišovi v případě, když v prosinci tento zákon projde prvním čtením, to budu považovat za dostatečnou garanci, abych jmenoval pana Babiše ministrem financí," řekl Zeman. "Ať dokáže, co umí. Dejme mu šanci," dodal Zeman na adresu šéf hnutí ANO. "Kdyby se stal jenom vicepremiérem, byla by to ozdoba vlády. Jakýsi fíkus nebo oleandr, ale to je asi tak všechno," podotkl prezident.

Jmenovat Babiše do vlády bez lustračního osvědčení obešel Zeman tím, že bude schválen nový služební zákon alespoň v prvním čtení a on pak, jako „gesto dobré vůle“, jmenuje Babišem ministrem, aby ukázal, co umí.

Sobotka dnes poukazováním na Babišovi „levárny“ říká všem občanům toto. Babiše jsem potřeboval k tomu, abych byl premiérem. Nyní ho již nepotřebuji, a proto je nutné Babiše odstranit jako exemplární případ „daňového podvodníka“.  K tomu mu pomáhá zejména Miroslav Kalousek. Že by se nám rýsovalo nové či staronové spojenectví?

Vytváření „manuálu“ na zesměšňování Babiše na internetu je „zlatým vkladem ČSSD do politické kultury“. A největší „sranda“ je návrh Babiše na dodatečné zdanění dluhopisů, které podporují komunisté a hnutí Úsvit.  Podle Kalouska to nejde, protože by se „změnily podmínky“ pro ty, kteří si dluhopisy v minulosti nakoupili. Ale udělat jiné levárny, jako zaříznutí fotovoltaiky jako „solární barony“ a bezprecedentním způsobem uvalit na příjem z fotovoltaiky srážkovou daň se sazbou 23%, toho se Kalousek neštítil ani omylem.  A proč by se nemohly dodatečně zdanit církevní restituce? Proto vykládají lidovci něco o Lex Babiš na druhou, neboť se obávají, že dodatečně zdanit dluhopisy by umožnilo dodatečně zdanit církevní restituce.

Je zřejmé, že Sobotka je spoluviníkem. Moc dobře věděl s kým má jít do vlády a tehdy to omlouval tím, že voliči dali ANO důvěru. Co on s tím má chudák dělat!  Veřejnost by proto měla pozorně pozorovat směšné pokusy Lidového domu ukazovat prstem na Babiše.  Za portrétem Babiše se totiž schovávají Sobotka s dalším spoluviníkem Bělobrádkem. Celá tato povedená levicová koalice by měla  skončit. Babiš nemá jinou šanci než z vlády odejít. Už dávno byl totiž odejit.

Autor: Jan Bartoň | úterý 21.3.2017 8:06 | karma článku: 22,74 | přečteno: 538x
  • Další články autora

Jan Bartoň

TOP 09 míří k TOP 00

Tak, jak se podpora TOP 09 dostává hlouběji pod hranici 5 %, zaručující křesla v poslanecké sněmovně, se další osud topky jeví jako skupina „závisláků“ na koalici SPOLU.

26.4.2024 v 12:00 | Karma: 20,82 | Přečteno: 256x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Maďarsko není schopné předsedat EU

Evropský parlament opět „zářil“ a schválil rezoluci, která hovoří o „neschopnosti!“ Maďarska předsedat Radě EU. Proti rezoluci hlasoval Alexandr Vondra, lídr kandidátky SPOLU do eurovoleb.

25.4.2024 v 9:00 | Karma: 33,21 | Přečteno: 810x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Ukrajina – uzavřít mír se sukovicí

Aston velmi trefně popsal situaci kolem dodávek zbraní na Ukrajinu v americké Sněmovně reprezentantů. Mír s Ruskem jednou nastane, pokud Ukrajina bude mít sukovici.

23.4.2024 v 8:00 | Karma: 35,49 | Přečteno: 2745x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

EU : Migrační pakt – něco se zvrtlo?

EU přijala nový migrační pakt, který má údajně zabránit ilegální migraci do států EU. Komentáře k tomuto rozhodnutí jsou však někdy velmi překvapivé.

18.4.2024 v 8:00 | Karma: 34,85 | Přečteno: 1015x | Diskuse| Politika

Jan Bartoň

Koalice SPOLU má „problém“

Podle volebního modelu společnosti KANTAR by v březnu skončily mimo sněmovnu TOP 09 a KDU-ČSL, pokud by kandidovaly samostatně. SPOLU by získalo o 14 % méně než ANO.

15.4.2024 v 9:00 | Karma: 33,06 | Přečteno: 1153x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Medaile z policistova hrobu nosil zloděj jako ozdobu klíčenky. Odhalila ho DNA

26. dubna 2024  15:36

Policie dopadla zloděje, který v říjnu roku 2022 v Ostravě-Vítkovicích ukradl dvě medaile z hrobu...

Danko dostal za nabouraný semafor pokutu a zákaz řízení. A šel zametat

26. dubna 2024,  aktualizováno  15:10

Předseda Slovenské národní strany (SNS) Andrej Danko oznámil, že dostal pokutu 900 eur (zhruba 22...

Policie navrhla obžalovat za podvod dva rusínské aktivisty s vazbami na Zemana

26. dubna 2024  15:05

Policie navrhla obžalovat dva proputinovské rusínské aktivisty Mychajla Ťaska a Vasyla Džuhana z...

Nejdřív spor o Green Deal. Sliby politiků pak převrátila umělá inteligence

26. dubna 2024  5:42,  aktualizováno 

Tématu Green Dealu a jeho možné revize se věnovali kandidáti pro volby do Evropského parlamentu v...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 2654
  • Celková karma 31,53
  • Průměrná čtenost 2019x
Jsem dříve narozený, přesto se zájmem o vše, co se kolem nás děje.

Seznam rubrik

Oblíbené články