Jan Bartoň

La La Trump

27. 02. 2017 12:34:38
Martin Řezníček před vyhlašováním Oscarů sliboval v ČT těžkou kritiku Donalda Trumpa z úst levicového Hollywoodu. Nakonec z toho byl černo-bílý trapas.

14 nominací na Oscary obtížený muzikál La La Land nakonec nevyhrál i vyhrál. Nejprve bylo oznámeno, že se stal nejúspěšnějším snímkem roku, aby se v polovině děkování zjistilo, že vyhrál film Moonlight, který líčí život černocha a k tomu ještě gaye. Takže se udělovalo znovu a děkovalo také znovu.

Politikaření letos totálně vyhrálo. Neumím si takový trapas vysvětlit jinak než takovým „protitrumpovským“ zaujetím, že na to, kdo vyhrál či nevyhrál, už vůbec nezbyl čas. V loňském roce zažil za vlády černého prezidenta Oscar také trapasy a lapálie. Mezi nominované a oceněné se nedostal ani jeden černoch, což řadu z nich „nakrklo“ a předávání cen bojkotovalo. Letos se proto čekala výrazná „černá kompenzace“, což se nakonec sice stalo, ale s trapasem, který Hollywood ještě za celou historii nezažil.

Až americká hollywoodská levice „zkousne Trumpa“, jestli vůbec, a vrátí se k tomu, k čemu Hollywood je, totiž k výrobě snů a pohádek pro dospělé, bude to zřejmě opět návrat k „normálu“. Bezesporu je však zřejmé, že letošní Oscary byly nejvíce zpolitizovanou „událostí roku“. Co pak k tomu asi Trump zatweetuje?!

Autor: Jan Bartoň | karma: 37.42 | přečteno: 1870 ×
Poslední články autora