Protože jsem v té době neznal jiné hroznové víno, má odpověď byla jasná. No, samozřejmě s jadérky, jak jinak? Jeho odpověď byla z jeho pohledu opět jasná.
No, u nás v UK kde nakupuji, mají jen bezjadérkové hroznové víno.
Po krátkém čase jsem tuhle "vymoženost" zaregistroval i u nás. Jenže nabídka byla taková, že jiné hroznové víno neměli. Tak jsem se slečny prodavačky zeptal, zda mají hroznové víno klasické, s jadérky. No, podívala se na mě jako na mimozemšťana. VY chcete s jadérky? Má odpověď zněla ANO.
No, ale to už nikdo nechce, to jste jediný. Všichni chtějí bez jadérek.
A to se nejedná jen o hroznové víno, ale i melouny, mandarinky, pomeranče...
Tak nevím, kdo se zbláznil. Zda svět v podobě šlechtitelů, pěstitelů, potažmo spotřebitelů, nebo JÁ. Dosud jsem si myslel, že je normální, když ovoce má buď pecku, jadérka, nebo prostě semínka z kterého vyrostlo.
Naše zbloudilost, odtrženost od přirozena, nás zavedla do bodu, kdy vyšlechtíme, tím pádem zdegenerujeme ovoce, které nemá svůj přírodní rozmnožovací aparát. Může to mít určitou souvislost s naší rostoucí neplodností? A proč ne. Stačí myšlenkově. Přijmeme to totiž za normální. Pokud jíme neplodné potraviny, jak můžeme být sami plodní? To je jako žena bez vajíček a muž bez semene. Snad to nepřijmeme jako normální. Jak by se nám to líbilo? Kam by to vedlo?
Odpověď je zcela jasná a zřejmá každému. Proč připouštíme, aby se příroda takto námi degenerovala, znásilňovala? Nám nestačí chemicky upravované potraviny?
Položil jsem té slečně prodavačce udivené mojí otázkou jednoduchou odpověď.
A VY jste se narodila jak? Předpokládám že ze semínka.
Z myšlenek a prožitku sepsal: Chalupský Pavel